MILJÖ OCH KVALITET

Miljötänkande genomsyrar allt vi gör

Fäll ett träd och gör spånskiva. Eller använd samma träd och gör lättviktsskivor som räcker till flera gånger mer material.

Sedan starten har vi arbetat med att utveckla högkvalitativa lättviktsmaterial samt innovativa applikationer för dem. Genom att ersätta traditionella material och metoder kan stora miljöbesparingar göras. Vi är övertygade om att kreativitet, design och kvalitet kan gå hand i hand med ekologiska och kostnadseffektiva lösningar. Det gäller bara att tänka rätt från början.

Träfiber och papper är en unik råvara

Vi är fascinerade av pappersfibern och dess unika egenskaper. Våra lösningar kan spara uppemot 80 % råvara jämfört med solida skivmaterial såsom MDF och spånskiva.

Det reducerade råvaruanvändandet ger i sin tur motsvarande viktbesparingar. Detta i sig minskar givetvis utsläppen från transporter markant. Faktum är dock att våra lösningar ger ännu större miljövinster genom vårt koncept med planförpackade displayer som möjliggörs av våra unika design- och tillverkningsmetoder. I många fall har transportvolymen reducerats med 90 % jämfört med traditionella lösningar som levereras uppresta.

Vår vision är att ersätta merparten av all butiksinredning och produktexponering med helt återvinningsbara alternativ. Vi har framtidens lösningar redan idag.

Sedan hösten 2015 är vi certifierade i FSC:s system för spårbarhet av träbaserade råvaror. (FSC® C128006) Detta innebär att vi är en del i ett globalt system som säkerställer ansvarsfulla skogsbruk.

Moderna maskiner för moderna material

Vi har förmånen att ha ett nära samarbete med några av de absolut ledande maskinleverantörerna i världen inom sina områden. Tillsammans har vi utvecklat de speciella verktyg som används för att bearbeta våra unika material. Detta ger oss aktuell kunskap och de bästa förutsättningarna för ett högklassigt resultat inom tryckning, skärning, fräsning, kantsättning och övrig bearbetning. Vår ambition är att alltid leverera produkter med en kvalitet som möter eller överträffar våra kunders högt ställda krav.